Logo

Tungelerwallen

De Tungelerwallen nabij Weert is een prachtig natuurgebied in Limburg waar u naar hartenlust kunt wandelen. Het is een voormalig stuifzand- en heidegebied en is eigendom van de Stichting Natuurmonumenten. Vogels die u hier kunt spotten zijn de boomleeuwerik, boompieper en de roodborsttapuit. Ook kunt u er kenmerkende insecten tegenkomen zoals de mierenleeuw, de graafwesp en de harkwesp.

De Tungelerwallen bevinden zich zo’n 4 kilometer van bungalowpark Natuurpark Vosseven.

 

GrensPark Kempen~Broek

Op de grens van Nederland en België ligt het GrensPark Kempen~Broek. U kunt hier moerassen, akkers, vennen, beekvalleien, bossen en heide vinden. In het gebied kunt u niet alleen wandelen, maar ook fietsen, mountainbiken en paardrijden. Het GrensPark Kempen~Broekt herbergt een grote collectie zeldzame planten- en diersoorten en is daarmee uniek in de provincie Limburg.

Alle wandelpaden in GrensPark Kempen~Broek zijn duidelijk bewegwijzerd en de routes zijn aangelegd in een lus. U vertrekt vanaf een startplaats met parking en u komt hier ook weer terug. Al deze lussen hebben hun eigen kleur. Beschikt u over een wandelkaart, dan heeft u makkelijk overzicht waar u zich bevindt en kunt u moeiteloos en eindeloos de routes combineren.

Via de fraai aangelegde fietspaden kunt u het GrensPark ook per fiets bijzonder goed ontdekken. Dankzij de duidelijk aangegeven fietsknooppunten kunt u uw fietstocht zelf uitstippelen.

GrensPark Kempen~Broek bevindt zich op zo’n 10 kilometer van het bungalowpark Natuurpark Vosseven.

Voor meer informatie over de wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving Midden-Limburg verwijzen wij u graag door naar de VVV Midden-Limburg:

 

Meer informatie over wandelen in Midden-Limburg

Meer informatie over fietsen in Midden-Limburg